במציאות הישראלית, שבה בכל רגע אנחנו יכולים להיות נתונים להתקפת טילים ואף, חס וחלילה, מלחמה, נושא ההמשכיות העסקית הופך חשוב ביותר. אך אם בעבר היה צורך בבנייה ותחזוקה של חוות שרתים נוספת ומרוחקת, אשר אין בה שום שימוש אלא במקרה אסון, הרי שכיום באמצעות ספקי שירותי ענן עולמיים, כדוגמת Azure ו-AWS, הקמת מערך המשכיות עסקית, אשר מצוי באיזור גיאוגרפי שונה, הופך להיות הרבה יותר פשוט, יותר יעיל ובר השגה למגוון רחב יותר של ארגונים.
מהו Azure Site Recovery?
זהו שירות ענן מנוהל של Microsoft Azure המאפשר התאוששות מאסון (Disaster Recover) עבור ארכיטקטורות ענן או ארכיטקטורות היברידיות. השירות מאפשר לשכפל בקלות כל מכונה ווירטואלית, כולל מערכות פיזיות On-prem בענן (בדרך כלל ב-Region אחר). בעת אסון או השבתה מתוכננת או לא מתוכננת, המערכת מבצעת Failover תוך שחזור מהיר של כל הנתונים בתהליך מובנה, מוכח ומסודר שמבטיח המשכיות עסקית רציפה.
פתרון Azure Site Recovery מאפשר לבצע המשכיות עסקית במספר תרחישים שונים:
כלומר, השימוש בשירות ASR אינו מצריך בהכרח שאתר היעד לרפליקציה יהיה בענן של Azure. ניתן לעשות בו שימוש לרפליקציה בין שני אתרים שונים של אותה חברה.
ההגדרה והניהול של ההמשכיות העסקית מבוצעים במסגרת ה- Azure Management Portal. אין צורך בניהול של patchים או של תחזוקת שרתים, הכל מנוהל במסגרת השירות. באמצעות השימוש בשירות ASR ניתן להנות מRTO (Recovery Time Objective) וRPO (Recovery Point Objective) נמוכים במיוחד.
כיצד מקימים פרוייקט המשכיות עסקית?
לכל פרוייקט המשכיות עסקית ישנם מאפיינים ייחודיים, אך באופן כללי פרוייקטים מסוג זה כוללים את השלבים הבאים:
לסיכום, בין אם זה המצב הבטחוני, שינויי האקלים, מתקפות סייבר או אפילו טעויות אנוש מצערות, יש צורך בהערכות נכונה לקיום המשכיות עסקית. אלא שכיום הערכות זו הופכת לנגישה יותר עבור ארגונים רבים, בין אם זה בשל עלויות יותר נמוכות, פחות מורכבות, וכלים מתקדמים. בכל מקרה אינך לבד בתהליך זה. מומחי דטה-סייט יתכננו את תשתית סביבת העבודה שלך בצורה כזו שגיבוי מסד הנתונים או מערכות הארגוניות שלך יבוצע בצורה אוטומטית ותמיד יעבוד, ויוודאו שהמידע הקריטי שלך שמור, מוגן וזמין לך בכל עת שתצטרך.
מודל ה - (CSP ( Cloud Solution Provider הינו מודל רישוי המותאם לעולם הענן. הוא מתבסס על תשלום חודשי לפי שימוש, עם גמישות ושקיפות מקסימליים.
כולנו מכירים את אותם מצבים בהם תוכנה\שירות\אפליקציה נופלת ואינה זמינה לפרק זמן מסויים. זה קורה לכולם, גם לחברות ענק.